De fysiotherapeut is anno 2023 een veelbezochte behandelaar. Dat is niet zo vreemd: we beoefenen veel beroepen waarbij we in dezelfde houding zitten of staan of juist makkelijk een verkeerde beweging maken. Ook toenemende zorgen en psychische klachten slaan op ons lijf, waardoor een bezoek aan de fysio haast onoverkomelijk is. In dit artikel leggen we uit hoe een aanvullende verzekering voor de fysio werkt en wanneer dit aantrekkelijk is.

Breng je zorgbehoeften in kaart

Voordat je een aanvullende verzekering voor de fysiotherapeut afsluit, kun je het beste jouw behoeften in kaart brengen. Wie nooit naar de fysio gaat, heeft waarschijnlijk geen aanvullende verzekering nodig. Maak je er op jaarbasis wel veel gebruik van, dan kan een dergelijke verzekering een kostenbesparende zet zijn. 

Bovendien kun je kosten besparen op het soort verzekering dat je kiest. Tegenwoordig heb je de keuze tussen een restitutiepolis of een naturapolis. Bij een restitutiepolis heb je vrije artsenkeuze, waarbij 100% van de zorg vergoed wordt. Een naturapolis houdt in dat een verzekeraar met specifieke zorgverleners een contract heeft. Let wel goed op, want ook bij een restitutiepolis kan het anno 2024 zomaar zijn dat je verzekeraar jouw gekozen fysiotherapeut maar deels vergoed. Even navragen bij de verzekeraar dus!

Kies een aanvullende verzekering die past

Heb je gemerkt dat je vaak naar de fysiotherapeut gaat en het goedkoper is om je ervoor te laten verzekeren? Om erachter te komen wat de beste fysiotherapie vergoeding voor 2024 voor jou is, is het slim om te vergelijken. Dit kun je gemakkelijk via diverse websites online doen. Het is wel verstandig om vervolgens naar de website van de verzekeraar te gaan en de exacte polis en bijkomende kosten te controleren. Pas als je de polis leest, weet je zeker wat er vergoed wordt. Controleer vervolgens ook even of de fysiotherapeut die je voorkeur heeft een contract heeft bij de zorgverzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 

Voor de jongeren onder ons: beslis niet te snel om geen aanvullende verzekering te nemen. Er zijn namelijk speciale jongerenverzekeringen waarbij een aantal fysiobehandelingen inbegrepen zit. Als je veel zittend werk doet of juist erg zwaar lichamelijk werk in de bouwsector of horeca, dan kun je nogal wat lichamelijke klachten krijgen. Bovendien kunnen zorgen over de toekomst op je nek en schouders slaan, waardoor een behandeling bij een fysio geen overbodige luxe is. Ook is het zo dat een speciale jongerenverzekering dingen vergoed die goed van pas kunnen komen, zoals orthodontie, condooms en anticonceptie vanaf 21 jaar, brillen en lenzen en alternatieve zorg.

Bespaar op kosten voor de fysiotherapeut

Maak je gebruik van de fysiotherapeut, maar wil je graag op de kosten besparen? Breng eens in kaart hoe vaak per jaar je precies een bezoek brengt aan de praktijk. Is dat bijvoorbeeld drie keer of minder? Dan kan het op jaarbasis een hoop geld schelen als je geen aanvullende verzekering neemt. Zo bespaar je maandelijks op je premie. 

Een speciale jongerenverzekering kan ook voordelig zijn voor de portemonnee en wie ouder is dan 65+ kan eens kijken naar een ouderenverzekering, waarbij tot wel 13 behandelingen bij een fysiotherapie vergoed kunnen worden. Dat is een stuk voordeliger dan een ander soort aanvullende verzekering voor fysiotherapie!

Door goed te vergelijken en al je opties naast elkaar te zetten, kun je een weloverwogen keuze maken als het gaat om je vergoeding voor fysiotherapie.