Bij het boeken van een ballonvaart geldt dat u het in de basis zo duur, of zo goedkoop kunt maken als u zelf wilt. Denk aan het verschil in prijs tussen een lastminute ticket voor een ballonvaart en een privé ballonvaart met uw partner of gezin. Met welke kosten dient u rekening te houden? Hoe zit het met tickets voor ballonvaarten die op het laatste moment geannuleerd worden door slechte weersomstandigheden? In dit artikel vindt u hier meer informatie over. 

Tip: kies voor een aanbieder van ballonvaarten waar de geldigheidsduur van tickets automatisch verlengd wordt, wanneer een ballonvaart onverhoopt niet door kan gaan. Er zijn verschillende organisaties die deze service bieden bij slecht weer. 

Verschillende soorten tickets voor ballonvaarten 

Tickets voor ballonvaarten worden in drie categorieën aangeboden: reguliere tickets, lastminute tickets en privé ballonvaarten. Lastminute tickets zijn de goedkoopste optie; het zijn feitelijk reguliere tickets voor de laatste plekken in de mand onder een luchtballon. Ga uit van een prijs tussen de 150 en 175 euro, wanneer u op het laatste moment boekt. Een regulier ticket kost tussen de 180 en 195 euro, waarbij de prijs ervan afhankelijk is van het moment waarop u vertrekt. Een ochtendvaart is goedkoper dan een avondvaart. 

Kosten voor tickets voor een privé ballonvaart 

Het reserveren van een privé ballonvaart biedt u de mogelijkheid zelf een gezelschap samen te stellen. Afhankelijk van het aantal personen wat u meeneemt, wordt de prijs per deelnemer aan de ballonvaart bepaald. Gaat u met z’n tweeën de lucht in, dan betaalt u per persoon zo’n 475 euro. Kies echter voor een groep van tien personen, dan ligt de prijs aanzienlijk lager: zo’n 180 euro per persoon. Privé ballonvaarten zijn zodoende voornamelijk interessant, wanneer u met een grotere groep vertrekt.