In jouw huis is het belangrijk dat het een huiselijke omgeving is waarin ook een gedeelte van jouw persoonlijkheid verwerkt zit. Dit doe je natuurlijk door het helemaal in je stijl aan te kleden waardoor het huis echt van jou voelt. Toch vindt men het lastig om het een werkend geheel te maken of nou echt de warme sfeer in je huis te krijgen. In dit blog geef ik graag wat tips hoe je jouw huis een lekker sfeertje kan geven waardoor jij je helemaal thuis zal gaan voelen.

Sfeer met licht

Het maakt eigenlijk niet uit voor welke stijl je kiest, licht speelt vaak een belangrijke rol als het gaat om creëren van een lekker warm sfeertje in huis. Tl-verlichting is daarbij zeker niet aan te raden, maar mooie sfeerverlichting daarentegen dan weer wel. Zorg ervoor dat je genoeg verlichting hebt in je woonkamer, maar voorkom dat je het gevoel gaat krijgen dat je echt in de spotlights zit in je eigen huis. Als je graag leest kan je altijd een heldere leeslamp aanschaffen. Als je dan klaar bent met lezen kan de verlichting ook makkelijk weer uit. Ook kan je kiezen voor een kleurenlamp, dit geeft een zeer bijzonder effect. Zo kan je kiezen voor rood licht met weinig energie tot aan blauw licht met veel energie. Daartussen zitten natuurlijk nog veel meer kleuren, dus genoeg keuze.

Welke kleuren kiezen en iets voor de ramen?

Bij het maken van een warm sfeertje in huis speelt raambekleding een erg belangrijke rol. Zo absorbeert het geluid waardoor je huis minder hol zal klinken. Daarnaast geeft het ook een warmtesfeer. In het algemeen is het ook van belang om te kiezen voor kleuren die gemakkelijk te combineren zijn. Zo voorkom je dat de gehele inrichting moet vervangen als een bankstel is versleten bijvoorbeeld. Kies voor je eethoek, kast en salontafel een redelijk neutrale kleur. Dan past daar gewoon een nieuw bankstel bij als je toch klaar bent met degene die je momenteel hebt.

Accessoires voor in je huis

Je eigen sfeer maak je over het algemeen met de kleine dingen. Het hoeft niet zo te zijn dat je alle grote meubels moet vervangen als je een andere sfeer wilt in je huis. Een bos bloemen kan bijvoorbeeld al een erg groot verschil maken op een lege tafel. Daarnaast kan je ook foto’s ophangen van bijvoorbeeld je kinderen. Je kunt ook sfeer creëren op andere plekken in je huis, zo ook in je badkamer. Handdoeken borduren behoort tot een van de mogelijkheden door het te laten voorzien van een logo of tekst van een bedrijf. Zo heb je het perfecte in relatiegeschenk in handen. Ook kan je ervoor kiezen om je stijl mee te nemen buitenshuis door bedrukte drinkflessen aan te schaffen. Bij deze drinkflessen is het ook mogelijk om ze te bedrukken met een logo of tekst van een onderneming.