Een CV ketel vormt een van de meest essentiële onderdelen van uw woning, u wilt er in de herfst en winter immers warm bij kunnen blijven zitten. Daarbij zorgt in CV ketel voor de verwarming van het water voor uw douche, de afwas, de wasmachine, enzovoorts. Een defect aan een CV ketel is erg vervelend en wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen. Dit doet u door uw CV ketel eens per (half) jaar na te laten kijken door een erkende loodgieter bij u in de buurt. Mocht u toch te maken krijgen met een defect, dan kunt u een CV ketel reparatie laten uitvoeren. Ook is het mogelijk uw CV ketel te vervangen voor een nieuw apparaat, denk bijvoorbeeld eens aan een combiketel.

Voordelen van een combiketel

Wanneer u momenteel gebruik maakt van een combinatie tussen een losse CV ketel en losse boiler, kan het interessant zijn om bij een defect over te stappen naar een zogenaamde combiketel. Een combiketel is één apparaat, die beide losse apparaten combineert. Een combiketel kost in de aanschaf vaak iets meer, maar dit haalt u er op termijn zeker uit. Wat dacht u bijvoorbeeld van de kosten die u bespaart op het onderhouden van de CV ketel? U hoeft nu nog maar een apparaat na te laten kijken, in plaats van twee losse apparaten. Daarnaast is een combiketel vaak energiezuiniger, waardoor u ook op de jaarlijkse energierekening flink kunt besparen. Een investering in de toekomst!

CV reparatie door loodgieter

Bij de reparatie van CV ketels loopt een loodgieter uw CV ketel volledig na om het defect te kunnen achterhalen. Dit kan een gescheurd ringetje in de ketel zijn, maar bijvoorbeeld ook een grote hoeveelheid stof. Wanneer u de CV ketel te weinig laat onderhouden hoopt het stof zich op, wat u aan de buitenkant van de ketel vaak niet direct ziet.