In veel woningen wordt momenteel gebruik gemaakt van zogenaamde cilindersloten, vaak met twee contactpunten in de deurpost. Dit is een relatief goede manier om uw woning te beveiligen tegen het gevaar van ongewenste bezoekers. Het kan echter altijd beter! U moet er immers niet aan denken, dat inbrekers uw dierbare voorwerpen meenomen, gevaarlijke situaties veroorzaken voor u en uw gezinsleden, enzovoorts. Een slotenmaker kan u helpen bij het vervangen van uw huidige sloten en het installeren van nieuwe, veiligere sloten. Denk bijvoorbeeld eens na over zogenaamde driepuntsloten, die logischerwijs op drie punten met de deurpost verbonden zijn.

Met een driepuntslot kost het een inbreker meer tijd om uw deur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden groter is. Een inbreker wil dit vanzelfsprekend voorkomen en zal uw woning liever links laten liggen.

Voordelen van driepuntsloten

Het voornaamste voordeel van een driepuntslot is het verlengen van de tijd wat het een inbreker kost om uw deur te forceren. Een driepuntslot heeft drie cilinders in uw deurpost, ten opzichte van de twee cilinders bij de meeste cilindersloten. Een ander voordeel is dat uw sloten vervangen naar driepuntsloten vaak een eenvoudige en snelle klus is voor vakmensen. Er hoeft immers maar een extra cilinder aan de deurpost te worden toegevoegd.

Andere vormen van beveiliging

Naast uw keuze voor de juiste sloten op uw woningdeuren, zijn er nog tal van andere mogelijkheden om uw woning goed te beveiligen tegen het gevaar van inbrekers. Denk bijvoorbeeld ook aan de beveiliging van de ramen in uw woning, die vaak een kwetsbaar punt vormen. Ook hiervoor bestaan speciale sloten, vaak bijzetsloten genoemd. Deze sloten komen voor als insteeksloten, een versimpelde vorm van een cilinderslot, en oplegsloten. Een slotenmaker kan u hierin adviseren!

Daarbij kunt u kiezen voor extra inbraakpreventie met bijvoorbeeld een bewegingssensor of zogenaamde magneetcontacten. Magneetcontacten worden op uw deurpost en deur geplaatst, waarbij er een alarm af zal gaan als het contact tussen de magneten een bepaalde periode onderbroken wordt. Een afgaand alarm zal een inbreker afschrikken, omdat de kans om betrapt te worden groot is. Tot slot kunt u vanzelfsprekend ook kiezen voor een conventionele vorm van inbraakpreventie met een elektronische camera.