Weten jullie nog dat ik in mijn vorige artikel vertelde dat ik de APK keuring voor mijn auto aan het voorbereiden was? Ik kon natuurlijk niet alles zelf doen, maar ik heb er wel veel van geleerd. Interessant hoor! Daarna Kwik-Fit gebeld voor een keuring. Ik kon al na een paar dagen terecht, dus dat was helemaal top! Toen ik op internet had gezocht naar informatie over de APK keuring, kwam ik al snel op de website van Kwik-Fit terecht. Daar stond een mooie aanbieding, namelijk een APK keuring voor maar €19,-. Wat ontzettend goedkoop hè? Ideaal!

Professionele autokeuring

Bij Kwik-Fit maakt het niet uit wat voor merk en type auto je hebt. Ze hebben alle benodigde apparatuur om willekeurig welke auto te controleren. Wel zo handig! Ook handig is dat bij Kwik-Fit een APK altijd hetzelfde kost, dus je komt daar niet voor verrassingen te staan.

Helaas zijn er bij mij wel wat kleine probleempjes geconstateerd. Zo had mijn rechter voorband al een tijdje een bult, doordat ik onhandig tegen de stoep was aangekomen bij het fileparkeren. Die moest dus vervangen worden, omdat dat gevaarlijk is… Maar dat was nog niet eens alles…!

Snelle reparatie na de APK

Ook was er een probleempje met de wielophanging. De wielophanging is van groot belang voor het contact met de weg. Ik geloof dat ze de ophangingveren en stofhoezen moesten vervangen. Aan de ene kant vond ik het wel een beetje zonde van het geld. Aan de andere kant hoort goed onderhoud nu eenmaal bij het rijden in een auto. Het is nu eenmaal zo.

Verder was alles gewoon goed. De experts van Kwik-Fit hebben voor mij een offerte gemaakt voor de kosten van de reparatiewerkzaamheden aan de wielophanging en het vervangen van de voorbanden. Eigenlijk viel het me best mee! Ik kon de auto al snel weer op komen halen en kan nu weer 1 jaar vooruit.