Stel, je bent de tegeltjes aan de wand zat en je wilt een badkamer zonder tegels, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een tadelakt badkamer. Tadelakt is een product dat oorspronkelijk uit Marokko komt en dat door speciale behandeling waterdicht gemaakt kan worden waardoor het geschikt is voor bijvoorbeeld de badkamer. Een badkamer zonder tegels wordt verkregen door natuurlijk kalkpleister op een cementen ondergrond aan te brengen, en dit waterdicht te polijsten met edelsteen en te behandelen met olijfzeep.

Voordelen van een badkamer zonder tegels

Al de inspanningen van het ambachtelijk handwerk die een mooie badkamer zonder tegels kost, zijn ook zeker terug te zien in het eindresultaat. De nabehandelingen met edelsteen en olijfzeep geven het materiaal een heerlijke gladheid en prachtige glans en diepte. De oppervlakte krijgt uiteindelijk een natuurlijk ogend, ietwat gewolkt aanzicht. Naast dat tadelakt er prachtig uitziet heeft het nog meer voordelen waar je baat bij hebt in de badkamer. In een badkamer zonder tegels zijn namelijk geen voegen waar bacteriën, schimmels en vuiligheid zich in vast kunnen zetten. Bovendien kan op de dichtgepolijste, gladde oppervlaktes niets aanhechten en blijven er bijvoorbeeld geen zeeprestanten achter.

Een tadelakt badkamer is niet alleen een badkamer zonder tegels, het materiaal kan op nog allerlei verschillende manieren verwerkt worden in deze ruimte. Door ook het plafond te laten bewerken, en misschien zelfs douches, ligbaden en wasbakken, kan een prachtige eenheid en rust gecreëerd worden. Door met verschillende kleuren te werken en te combineren met diverse materialen kan een tadelakt badkamer in je eigen droombadkamer veranderen, of je nu op zoek bent naar strak en modern, of bijvoorbeeld naar toch meer een romantisch tintje met authentieke uitstraling.

creëer jouw unieke droombadkamer zonder tegels

Het ambachtelijke handwerk dat komt kijken bij het creëren van een badkamer zonder tegels met behulp van tadelakt, wordt duidelijk weerspiegeld in het verbluffende eindresultaat. Door de afwerking met edelsteen en olijfzeep krijgt het materiaal een heerlijke gladheid, prachtige glans en diepte. Het oppervlak krijgt een natuurlijk ogend, ietwat gewolkt aanzicht dat echt indruk maakt. Maar de voordelen van een tadelakt badkamer gaan verder dan alleen esthetiek.

In een badkamer zonder tegels zijn er geen voegen waar bacteriën, schimmels en vuiligheid zich kunnen ophopen. De dicht gepolijste, gladde oppervlakken voorkomen dat er iets aanhecht, waardoor er bijvoorbeeld geen zeepresten achterblijven. Dit resulteert in een hygiënische en gemakkelijk schoon te houden ruimte, waar je kunt genieten van een frisse en gezonde omgeving.