De één heeft het, de ander niet: groene vingers. Zo is het voor de ene een fijne bezigheid om op een zonnige zondagmiddag in de tuin bezig te zijn en voor de ander een verschrikking. Beide soorten mensen kunnen van de volgende tips profiteren. Zo kan het nóg fijner zijn om in de tuin te werken, of zo kan het iets draaglijker worden.

Tip 1: Zorg voor voldoende tijd

Trek er gerust een hele dag voor uit om in de tuin bezig te zijn. Op deze manier is haast overbodig en kun je zorgeloos tuinieren. Mocht het zo zijn dat al het werk al eerder klaar is, dan is het heerlijk om te genieten van de mooi verzorgde tuin.

Tip 2: Zorg voor goed materiaal

Slecht materiaal, zoals botte scharen kunnen bij zowel de enthousiaste als de minder enthousiaste tuinier tot veel frustratie leiden. Bezuinig niet op tuingereedschap, kwaliteit is iedere cent waard. Bij grote bouwmarkten, zoals Praxis in Nederland of de Cevo in België vind je veel mogelijkheden op het gebied van tuingereedschap. Zorg ook voor goed onderhoud voor dit materiaal; dump het niet zomaar in je tuin, maar bewaar het bij voorkeur binnenshuis of in een schuurtje.

Tip 3: Zorg voor fijne kleding

Kleding is een belangrijke factor om je comfortabel te voelen. Dat geldt ook voor kleding tijdens het tuinieren. Zorg voor een stevige (tuin)broek, reken er maar op dat je veel op je knieën zit. Ook een stevig jack is belangrijk om te voorkomen dat je jezelf snijdt aan scherpe takken of doorns. Bij Engelbert Strauss kun je kleding vinden die speciaal is ontworpen voor dit soort omstandigheden. Met hun webshop leveren zij door heel Europa. Neem een kijkje op Engelbert Strauss BE of Engelbert Strauss NL voor het complete aanbod. Ook kun je offline bijvoorbeeld terecht bij ketens als Horta en de Welkoop.

Tip 4: Doe het samen

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dat geldt ook voor tuinieren. Het is een stuk gezelliger om met iemand anders samen te tuinieren. Daarnaast ben je met zijn tweeën (of meer mag natuurlijk ook) eerder klaar dan wanneer je alleen bezig bent.