Rome is naast de hoofdstad van Italië, een heus open lucht museum. De grachten van Venetië en de scheve toren van Pizza trekken jaarlijks duizenden toeristen, maar Italiaanse toeristen zal je er in de zomer niet tegenkomen. De Italianen ontvluchten de hitte en bezoeken massaal een prachtige stad in het noorden. Welke noordelijke stad heeft een ongeëvenaard aanbod van culturele attracties? Amsterdam! 

Amsterdam shopstad

Als ‘shopstad’ is Amsterdam voor veel dagjesmensen bekend terrein voor een dagje shoppen. De winkels in de Kalverstraat, Leidsestraat en PC Hoofdstraat, wie kent ze niet?

Maar zijn dit nu de beste ‘places to shop’? Twee onversneden Amsterdamse wijken zullen volgens onze specialisten de shopvreugde flink verhogen, namelijk; de Jordaan en de Wallen. Naast de vele aparte winkeltjes en snuisterrijenboetiekjes kan je daar nog volop de authentieke Amsterdamse sfeer proeven.

De Jordaan

De Jordaan staat natuurlijk bekend als de volkswijk van Amsterdam en hoewel nu vooral de yuppen er hun intrek hebben genomen is de gezelligheid behouden gebleven. Bezoek vooral een echt Jordanees café en de prachtige Westerkerk. De hippe winkels van de negen straatjes zijn een goed alternatief voor de PC Hoofdstraat.

De Wallen

De Wallen genieten wereldwijde faam als Red Light district. En hoewel de dames van plezier voor velen een attractie zijn die zijn weerga niet kent heeft deze historische wijk nog veel meer te bieden. Kijk omhoog en aanschouw de prachtige gevels. De schuilkerk Onze Lieve Heer Op Zolder is ook de moeite van een bezoekje waard. Recente inspanningen van de gemeente om van de Red Light District een Fashion District te maken hebben ervoor gezorgd dat de dames van plezier zo nu en dan worden afgewisseld met creaties van ontwerpers.