De meeste vergaderingen worden binnen eigen kantoor gehouden. Alleen als het qua locatie van alle partijen handiger is om elders te vergaderen worden er elders vergaderruimten geboekt. Toch kan het ook als je alleen met collega’s vergadert goed zijn om af en toe je bijeenkomst elders te plannen. Een nieuwe locatie zorgt voor nieuwe inspiratie en vaak ook een andere groepsdynamiek alleen al omdat je allemaal op een andere plek zit.

Centrale vergaderlocatie

Het spreekt voor zich dat een centrale vergaderlocatie het meest praktisch is. Tenzij je met z’n alleen uit dezelfde hoek van het land komt natuurlijk. Utrecht is een uitstekende locatie voor vergaderingen, conferenties en congressen op locatie, omdat het vanuit alle hoeken van het land zowel met openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken is. Het is dan ook niet voor niets dat de conferentiecentra er in overvloed aanwezig zijn. De ene locatie is echter de andere niet. Om een goed beeld te krijgen van wat je waar kan verwachten is er onder andere de site van Groen Centraal. Op deze overzichtssite kun je negen Utrechtse conferentiecentra met elkaar vergelijken. Een ding hebben ze wel allemaal gemeen: het zijn stuk voor stuk maatschappelijk verantwoorde ondernemingen.

Vergelijk de mogelijkheden

Het ene conferentiecentra biedt een grote diversiteit aan vergaderruimten, het andere heeft veel de grootste conferentieruimte. Je weet van te voren wat het doel van je bijeenkomst is, focus je daar dan ook meteen op als je naar een vergaderlocatie op zoek bent. Laat je niet afleiden door alle mooie foto’s en leuke extra’s en focus je in eerste instantie op de geschiktheid van het centrum met betrekking tot jouw doel. Het maakt de keuze erna meteen een stuk makkelijker.

Vergaderarrangementen

Verschillende conferentiehotels bieden speciale arrangementen aan voor diegenen die meer willen dan alleen een vergaderzaal boeken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vergaderarrangement waar je na afloop met je gasten mee gaat buitenkoken, of een waarbij je na je vergadering een wandeling gaat maken onder leiding van een boswachter. Voor dit en meer speciale vergaderarrangementen klik je op de site van groencentraal op de verschillende centra en bekijk de mogelijkheden.