Zoals jullie weten houdt Jet wel van een gokje. Met het WK dat aanstaande is ben ik me eens gaan verdiepen wat nu de beste manier is om te wedden op het WK. En aangezien ik fan ben van Lionel Messi (de ideale schoonzoon, hihi) zet ik in op wie er topscorer van het WK wordt. De topscorer van het toernooi krijgt aan het einde de gouden schoen. Ik ben alle belangrijke bookmakers langsgegaan en heb gekeken hoe de diverse favorieten er voor stonden.

Lionel Messi en Neymar voeren lijst aan

Als je topscorer op een WK wil worden, moet je natuurlijk bij een goed team spelen. Barcelona-aanvallers Lionel Messi en Neymar hebben niets te klagen met respectievelijk Argentinië en Brazilië. Lionel Messi scoort voor Barcelona aan de lopende band, maar bij Argentinië was hij nooit zo succesvol.

Toch zet Bwin hem als favoriet neer voor de Gouden Schoen met een notering van liefst 8,50. Neymar heeft thuisland Brazilië achter zich en bondscoach Luiz Felipe Scolari wil het team om hem laten draaien. Zowel Unibet als 888sport en Bwin geven de pas 22-jarige Braziliaan een notering van 13,00 om de titel te pakken.

Cristiano Ronaldo volgt met Sergio Agüero

Een andere goalgetter van de Primera División is natuurlijk Cristiano Ronaldo. De aanvoerder van Portugal hoopt dat hij weer ver kan komen met zijn land. Maar de loting zit niet mee, met onder meer Duitsland in de poule en België als mogelijke tegenstander in de kwartfinale. Bwin heeft een notering van 15,00 over voor de superster van Portugal. Een zelfde notering van 15,00 staat overigens op Sergio Agüero. De spits van Argentinië kan mogelijk veel het eindstation zijn van Lionel Messi, vandaar zijn gedeelde derde plek.

Thomas Müller en Miroslav Klose op afstand

Iets verder naar achter op de lijst staan twee Duitse kanshebbers. Thomas Müller was met vijf goals al topscorer op het WK 2010 en staat nu op 30,00 bij Unibet en 888sport om dat kunstje te herhalen. Maar de topscorer van het WK 2006 zit ook in het Duitse team. Miroslav Klose is de enige echte spits van Die Mannschaft en de ervaren speler van al 14 WK-goals tot nu toe kan een mooi buitenkansje zijn op een notering van 41,00 bij Bwin.