Ik vind het heerlijk om in de stad te wonen. Niet alleen is de supermarkt om de hoek, er wonen ook een hoop vriendinnen lekker in de buurt. We wippen dus vaak even bij elkaar langs om een bakkie te doen en gezellig bij te kletsen. Zo dichtbij wonen is erg handig in onze drukke levens.
Maar soms heb ik toch wel behoefte aan even iets totaal anders. Geen honderden auto’s, geen straten vol huizen, geen duizenden mensen. Soms vind ik het noodzakelijk om een paar dagen helemaal los te komen van de stad. Lekker even uitrusten in de natuur.

Behoefte aan groen

In Nederland is er ook ideale plek om weer helemaal bij te komen, namelijk op de Utrechtse Heuvelrug! Dit bosrijke gebied in Utrecht biedt alles wat de stad niet in grote mate bezit. De Veluwe heeft mooie bossen en grote vlakken met bloemen heide en frisse lucht in overvloed.
Op de Veluwe kan je lekker wandelen en genieten van mooie uitzichten. Ik heb er pas een fietstocht gemaakt en lekker gepicknickt in de natuur. Nog een uurtje een boek gelezen en toen voelde ik me alweer bijna de oude. En de avond moest nog beginnen…

Hotel op de Veluwe

Op de Veluwe zijn verschillende hotels en conferentiecentra te vinden. Ik had geslapen in het Landgoed de Horst en dat was echt een ontzettend aangename belevenis. Ik had een schone, ruime kamer met een mooi uitzicht. De wifi deed het goed en het ontbijt was heerlijk.
Maar er zijn meer hotels op de Utrechtse Heuvelrug te vinden. Deze zijn op één gemeenschappelijke website te vinden, namelijk van het samenwerkingsverband ‘Groen Centraal’. Voor bedrijven zijn hier dus uitstekende vergaderaccommodaties te vinden. Maar je hoeft hier niet noodzakelijk een congres te organiseren.
Nee, je kan ook zoals ik voor je broodnodige rust er een paar dagen tussenuit. Ik zou het je zeker aanraden! Veel plezier!