In de categorie: ‘wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt’ kan ik een nieuwe belevenis toevoegen. Ik heb meegedaan aan een cursus flirten! Een vriendin van me had de cursus gewonnen en mocht iemand meenemen. Ik mag dan al wel voorzien zijn, maar niets mis met een cursusje flirten, toch? Ik wil nog wel eens zien hoe ik in de markt lig! Nou, zo’n flirtcursus, dat viel nog best tegen. Blijkt dat ik lang niet alle charmes in de strijd gooi die je tot een flirtkoningin schijnen te maken. Ik deel met jullie graag wat tips.

Lichaamstaal

Er wordt altijd beweert dat mannen hints niet schijnen op te pikken. Nou, reken maar van wel. Misschien niet bewust, maar onbewust wordt hun aandacht getrokken naar vrouwen die hun lichaam op de juiste manier inzetten. En dan gaat het niet om maatje 36 of 38, maar of je zelfverzekerd loopt, met je borsten naar voor, je billen naar achter, een beetje heupwiegend en vooral niet te snel. Ja, je moet een beetje durven en de eerste keer dat je het jezelf ziet doen draait onherroepelijk op een enorme lachbui uit. Maar als je het jezelf voor de tweede of derde keer voor de spiegel ziet doen, dan zie je verdomd dat het er best verleidelijk en vrouwelijk uitziet.

Kleding

Sommige vrouwen denken dat ze op hun aller verleidelijkst zijn wanneer ze zo min mogelijk aan hebben. De meeste mannen vinden het echter spannender als er nog wat te fantaseren valt en vinden het minder interessant als er vrouw zoekt man op hun voorhoofd geschreven staat. De beste kleding is volgens veel mannen iets wat je vrouwelijkheid benadrukt zonder alles te onthullen. Je kleding mag best (en met een goed figuur graag!) strak om je lijf zitten, maar daar hoeft geen enorm decolleté of iets dergelijks bij. Een sexy detail is juist weer wel ok. Een jurk geknoopt tot net onder je kin kan namelijk ineens heel sexy zijn als daar een half open rug bij komt kijken wanneer je je omdraait. Mijn kleding bleek toch vooral te seksueel neutraal. Hmm..

Het juiste oogcontact maken

Dat vond ik nog wel het moeilijkste en het meest leerzame van de cursus. Ik kan me van mijn vrijgezellen jaren nog herinneren dat ik dat al een lastig iets vond, dat oogcontact maken. Het kijken wordt namelijk al snel ongemakkelijk lang, maar je kunt ook weer zo snel wegkijken dat de ander waarschijnlijk zal denken dat je alleen maar per ongeluk naar hem keek, of dat je heel verlegen bent. De truc is om net zo lang te kijken dat het onmiskenbaar oogcontact en niet zomaar een toevallige kruising van blikvelden, maar korter dan dat je van blik moet veranderen of dat hij wegkijkt. Vervolgens wacht je even en kijk je weer, maar nu met een blik op je gezicht van ‘ja, jou vind ik leuk!’.