Het is begin juni en dat betekend dat de vakantiekriebels bij de meeste mensen weer beginnen te komen. Al hebben we nog niet veel mooi weer gehad, toch zijn de dagen alweer behoorlijk lang en biedt ieder zonnestraaltje hoop op een mooie zomer. Een ding is zeker, we gaan weer kamperen!

Op de Bonnefooi

Frankrijk, Italië, Spanje of Duitsland, eigenlijk maakt het me niet zoveel uit waar we naartoe gaan, als het er maar lekker weer is, niet te vol staat met Nederlanders en het er authentiek Frans, Italiaans, Duits of Spaans uitziet. Jammer toch dat de meeste vakantiegangers er zo over denken. Toch is het ons ieder jaar nog gelukt om mooie, een beetje minder toeristische plekjes te ontdekken. We boeken dan ook niet vooraf, maar vertrekken op de bonnefooi. Een aanrader! Het maakt de reis alleen al een stuk relaxter, want heb je geen zin meer om verder te rijden, of ben je de weg kwijt, dan overnacht je ter plekke toch gewoon! Geen camping die gereserveerd is waar je per se aan moet komen. Daarnaast geeft het je midden tussen de lokale bevolking zitten je pas echt het gevoel even weg te zijn.

Wat voor camping-leuks nemen we dit jaar mee?

De kampeer-winkels zijn voor mij de nieuwe Intertoys. Ik kan me thuis vanachter de pc urenlang vermaken met het maken van online verlanglijstjes wat betreft kampeerspullen. Ieder jaar hebben ze dan ook wel weer wat nieuwe super-handige (zo lijkt het althans) kampeertools in de aanbieding. Neem de online kampeerartikelen winkel Kampeer-Gigant bijvoorbeeld. Hoewel ik me van sommige dingen afvraag wie zoiets nou wil hebben (zoals de BikeShelter), hebben ze ook van die dingen die je gewoon niet kunt weerstaan, al is het nut ervan misschien niet heel erg groot.