Niets lekkerder dan af en toe naar de sauna! Flink zweten, afkoelen, weer zweten, dompelbad in en afpilsen aan de bar. Voordeel: je reinigt de huid en je knapt er in het algemeen flink van op. Nadeel: het kost een hoop tijd en de sauna is niet voor iedereen geschikt. Een prettig alternatief is de infraroodsauna. Wat is dat? Eigenlijk precies wat de naam aangeeft, namelijk een sauna die werkt met infraroodlicht in plaats van warmte.

Saunamoment

Je kent het wel – van die dagen dat alles tegen zit. Klanten die moeilijk doen, een uitbrander van je baas, een overvolle trein en op het station is je fiets gestolen.
Herken je dit niet? Wat dacht hiervan? Drie mislukte opdrachten, 22 kilometer file op weg naar huis en tot overmaat van ramp geen parkeerplek voor de auto. Naar huis lopen in de regen zonder paraplu, dus je bent doorweekt en tot op het bot verkleumd tegen de tijd dat je de sleutel van de voordeur omdraait. Tijd voor een sauna? Vergeet het maar. De hond moet nog naar buiten, ’s avonds heb je een vergadering en de dichtstbijzijnde sauna is 47 kilometer verderop.

Gemak en genot

Wat zou het heerlijk zijn om dan even in een infraroodsauna te stappen! Lekker opwarmen met infraroodstraling. Binnen no time de gemakken en luxe van een uitgebreid sauna-bezoek. Veel sportscholen bieden deze dienst al aan en uiteraard kun je een infraroodsauna ook thuis (laten) inbouwen.
Iedereen weet dat zonlicht goed is voor de mens. De natuurlijk aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd en daarnaast wordt men vrolijk en opgewekt van het feit dat de zon schijnt. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een infraroodsauna. Lekker warm worden op het moment dat jij het nodig hebt. Last van een slechte werkdag, vervelende medereizigers of spierpijn? Laat infrarood haar werk doen! Jouw thuissauna lost je problemen niet op, maar zet ze wel in een ander licht.

De juiste aankoop

Het verschil tussen duur en goedkoop is wat het je uiteindelijk oplevert. Als je een goedkope auto koopt en die twee dagen later in de prak rijdt, was het uiteindelijk toch een dure auto. Geeft geen goed gevoel.
Als je een relatief prijzige sauna aanschaft, maar daar vervolgens jarenlang twee keer per week plezier van hebt, kun je niet meer spreken van een dure aankoop. Dat is gewoon een koopje!