Nederland staat al jaren bekend als koffieland, maar tot voor kort was iedereen tevreden met een huis-tuin-en-keuken koffiezetapparaat, terwijl tegenwoordig de espressoapparaten over de toonbank vliegen. Ze zijn duur die krengen en dan heb ik het nog niet eens over de koffiecups of pads die er vaak in moeten. Maar sommige dingen zijn de investering waard en dat geldt zeker ook voor een espressoapparaat.

Espresso, cappuccino, machiato..

Mijn vriend drinkt graag espresso’s of liever nog, ristressto’s, terwijl ik ook wel eens een cappucinootje drink. Met dat in mijn achterhoofd ben ik online op zoek gegaan naar een mooie machine, want behalve dat ik lekkere koffie wil, wil ik dat het apparaat ook mooi binnen ons interieur past. Gelukkig hebben de ontwerpers van espresso-apparaten daar over het algemeen goed bij stilgestaan, want ik zie heel veel fraaie designs op bijvoorbeeld espressomachine-vergelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Francis Francis espressoapparaat? Voordeel van deze machine is dat er gewoon gemalen koffie in kan, dus geen dure pads of cups. Zelf geef ik echter de voorkeur aan machines waar verse bonen in kunnen, dus is mijn keus toch op een andere machine gevallen.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Jura ENA7. Ook verkrijgbaar in zo’n leuke rode kleur en hier kunnen wel verse bonen in. Op espresomachine-vergelijk kon ik niet zien of dit apparaat, maar even verder gegoogeld kwam ik er achter dat dit inderdaad zo was. Dit en meer informatie over deze espressomachine lees je op de kookwinkel. Ik zou hem niet aanschaffen via die webshop, want dan betaal je bijna € 200,- meer dan via espresso-vergelijk. Het apparaat is al duur genoeg zou ik zeggen! 

Bespaar geld met slimme aankopen

Kortom, met de groeiende populariteit van espresso in Nederland zijn espressoapparaten een waardevolle investering geworden. Niet alleen bieden ze een breder scala aan koffieopties, maar er zijn ook prachtige designs beschikbaar die passen bij elk interieur. Of je nu kiest voor een model dat gemalen koffie gebruikt of een machine met verse bonen, een espressoapparaat kan je helpen om thuis te genieten van koffie van hoge kwaliteit. Vergeet echter niet om prijzen te vergelijken en op zoek te gaan naar de beste deal, zodat je kunt genieten van je espresso zonder je budget te overschrijden.