Jet en ik houden er allebei van om lekker te klussen in en om het huis, maar af en toe moet je even weg. Anders zit je voor het weet in het programma ‘help, mijn vrouw is klusser!’. Maar, we blijven bezige bijen en ons zul je dus niet snel een hele dag in een brasserie koffie zien zitten drinken. Wat dan wel? Nou, we houden toevallig allebei ook van het boerenleven. Niet om te wonen, maar wel of af en toe lekker het landleven te proeven.

Landbouwagenda

Soms hoor je van mensen dat ze naar een slakkenboer in Frankrijk zijn gegaan, of dat ze een boergondisch feestmaal hebben verorbert bij boer Jaap in Zundert. Hoe komen mensen bij dat soort uitjes? Ik ben eens gaan googelen naar ‘landelijke uitjes’ en ‘agrarische dagen’ en kwam terecht bij de Landbouwagenda. Super handig om leuke uitjes te vinden. Je moet wel even zoeken, want allerlei professionele beurzen, veilingen en lezingen zitten er ook tussen. Hieronder vind je twee uitjes die mij meteen opvielen. Er zitten nog wel meer leuke dingen tussen, dus ik zou zeggen kijk zelf ook even!

Mollen vangen

Ik geloof best dat mollen voor boeren en tuinders een groot probleem kunnen veroorzaken, maar ik moest toch even gniffelen bij een event dat ‘Mollen leren vangen in 1 dag’ heet. Daar zou ik best bij willen zijn. Het beeld van iemand die met een vangnetje naar mollen zit te speuren komt spontaan in me op, maar zo spannend zal het niet zijn, aangezien molen onder de grond leven. Er komen vast giftige korrels of machines aan te pas, maar hoe dan ook, ik ben benieuwd!

Streekmarkten

Streekmarkten zijn ook altijd leuk om te bezoeken. Vaak zijn ze erg klein, dus houdt geen rekening met een dagbesteding, maar woon je niet al te ver uit de buurt, dan is het de moeite waard om even langs te gaan. Verse en pure producten kom je dan tegen, soms ook dingen die je niet vaak ergens anders tegen komt. Een voorbeeld van zo’n markt is de streekmarkt de Liemers.