Misschien zul je bij het zien van deze titel wel denken van ‘Jet, jij op vakantie met de caravan?’ En ja, je hebt gelijk. Ik hou eigenlijk niet zo van naar de camping gaan. Doe maar mij een lekker luxe hotel met ruime bedden en elke dag schone lakens en een heerlijk uitgebreid breakfast buffet.

Althans, zo dacht ik altijd. Maar een tijdje geleden hebben mijn ouders zichzelf na 40 jaar huwelijk op een caravan getrakteerd. Ze vonden een mooie nieuwe caravan bij het bedrijf v.d. Vliet Recreatie. Helemaal blij waren ze ermee! Dus besloten ze de verjaardag van mijn moeder op de camping te vieren. Tja, toen moest ik wel komen…

Handige caravans

Natuurlijk kon ik de verjaardag van mijn moeder niet overslaan. Op zaterdag stapte ik dus in mijn auto op weg naar de camping, ergens in de buurt van Baarn. Mooie bos bloemen op de achterbank en een gezonde dosis tegenzin. Het leek me zo burgerlijk!

Maar toen bleek het echt supergezellig! Mijn vader en moeder hadden meer vrienden uitgenodigd en we zaten lekker met z’n allen voor de caravan in het gras. Drankje en hapje erbij, zachtjes een muziekje en eigenlijk heb je dan al genoeg!

Gezellig was ook dat alle buren we even gedag kwamen zeggen. Ik realiseerde me ineens hoe sociaal een camping is. Dat heb je niet in een grote stad…

Plezierig kamperen

Uiteindelijk had ik die zaterdag natuurlijk een paar wijntjes teveel op. Dus ik moest blijven slapen. Geen probleem! Het was een lekker grote caravan en de belangrijkste faciliteiten waren natuurlijk gewoon privé en binnen handbereik.

Eerlijk gezegd zal ik nog steeds niet zomaar op de camping vakantie gaan vieren. Maar mijn mening is wel een stuk positiever geworden. De camping is namelijk ontzettend gezellig! En als je nou niet ’s nachts door het donker naar de vieze gemeenschappelijke toiletten hoeft te lopen… Weet je, met een caravan is dat probleem geregeld.