Mijn leeftijd is niet iets waar ik me dagelijks mee bezig houdt. De periode dat mijn dag verpest was wanneer ik net een nieuwe rimpel had ontdekt is voorbij, ik ben ze maar gaan beschouwen als ‘extra karakter’. Toch zijn er van die momenten dat je je pijnlijk bewust wordt gemaakt van het feit dat je niet meer tot de jongere generatie behoort. Tijdens het uitgaan bijvoorbeeld.

Uitgaan tot je 30e

Uitgaan deden de meeste mensen vroeger totdat ze een vaste partner hadden gevonden. Dan heb ik het over uitgaan in de vorm van, naar een danscafé of club gaan en doorfeesten tot een uur of 3, 4 of zelf nog later. Dit kwam er op neer dat de meeste vrouwen van boven de 25 en mannen van boven de 30 niet vaak meer in dat soort gelegenheden te vinden waren

Tijden zijn veranderd

Gelukkig is dit inmiddels veranderd en kun je als vrouw van midden dertig inmiddels nog prima losgaan, je moet alleen een beetje de juiste tenten uitkiezen. Maar nu heb ik onlangs de grens van 40 bereikt en ik merk zowaar een verschil in hoe het uitgaanspubliek op me reageert. Het is net alsof de 40 op mijn voorhoofd geschreven is.

Hoe dan ook, mensen die me eerst met je en jij aanspraken zeggen nu ineens u en dat is toch wel even confronterend als dit mensen zijn die je zelf nog van je eigen leeftijdscategorie schat.

Ik had het met wat vriendinnen – eveneens 40 plus – over dit thema en zij beaamden mijn bevindingen. Vroeger keken we wel eens neer op wat oude mensen die dansten alsof ze twintigers waren en het mag niet zo zijn dat er ook zo tegen ons aangekeken wordt. Op naar nieuwe uitgaansgelegenheden dus.

Uitgaan voor 40 plussers verkapte vrijgezellenfeesten?

Als je even googelt naar uitgaan voor 40 plussers, dan kom je genoeg feesten tegen. Het valt me alleen op dat er duidelijk gemikt wordt op een vrijgezellen publiek. Nu snap ik dat als je als 40 plusser nog (of weer) vrijgezel bent je graag tijdens een avondje uit iemand tegen wilt komen. Maar er zijn toch echt genoeg 40 plussers die net als ik gewoon een relatie hebben en ook een avondje willen swingen! Ik mag dan misschien 40 op mijn voorhoofd hebben staan, helaas hebben heel veel mannen ‘Man zoekt vrouw’ op hun voorhoofd geplakt. Een goede uitgaanssite voor 40 plussers die niet op zoek zijn heb ik nog niet gevonden. Als jullie iets weten, ik hoor het graag! En in de tussentijd toch maar zoeken op sites als de 30+ startpagina. Zit vast ook wel wat tussen.