Het laten plaatsen van een dakkapel heeft veel voordelen. Zo creëer je met een dakkapel bijvoorbeeld extra licht en ruimte in je woning, waardoor je huis meteen een frisse en nieuwe uitstraling krijgt. Een dakkapel kan dus veel goeds betekenen voor je woning. Het is leuk als je een dakkapel uniek en volledig eigen kunt maken. Hieronder lees je meer over het creatief zijn met een dakkapel aan de buitenkant en aan de binnenkant.

Buitenkant

Als je een dakkapel wilt plaatsen, dan kan je kiezen voor veel verschillende soorten dakkapellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel met een plat dak en standaard afmetingen. Deze dakkapel kan vaak voordelig, snel en zonder vergunning worden geplaatst. Je kan er echter ook voor kiezen om een dakkapel op maat te laten maken. Bij een op maat gemaakte dakkapel heb je volledige keuzevrijheid en kan je zelf het ontwerp van je dakkapel bepalen. Hierdoor kan je kiezen voor bijzondere materialen en vormen en creëer je een unieke dakkapel. Dit heeft als voordeel dat je het ontwerp van de dakkapel volledig kunt laten aansluiten op de uitstraling van je woning. De prijzen van een op maat gemaakte dakkapel liggen vaak wel wat hoger dan de prijzen van een standaard dakkapel.

Binnenkant

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van je woning verandert aanzienlijk met een dakkapel. Door een dakkapel krijg je een stuk meer ruimte en lichtinval in je woning en dit betekent dan ook het einde van een oude, stoffige zolderkamer. Tover je kamer met een dakkapel eenvoudig om in een praktische en luxe ruimte. Het is hierbij verstandig om op zoek te gaan naar inspiratie. Zo kom je wellicht op nieuwe ideeën voor het inrichten van je dakkapel. Er zijn talloze inrichtingen die goed passen bij een dakkapel. Maak bijvoorbeeld een luxe slaapkamer op zolder of gebruik de kamer als mooi kantoor. Een dakkapel kan hierdoor erg goed van pas komen als gezellige zithoek of als praktische opbergruimte. Je kan de nieuwe kamer zelfs ombouwen tot een extra badkamer. Gebruik de dakkapel dan om je toilet of badkuip in te plaatsen of maak juist een handige kastruimte waar je je handdoeken en andere spullen in kwijt kan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dakkapel plaatsen

Wil je een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Een dakkapel kan je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. De prijzen van een dakkapel beginnen al bij ongeveer € 3.000. In bijna alle gevallen kan je nog iets op de kosten besparen. Onderhandel bijvoorbeeld met een specialist over de prijs of vergelijk vooraf de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar. Zo voorkom je dat je teveel geld betaalt voor je dakkapel.