Ik hou ontzettend van klussen aan mijn huisje. Ik vind het namelijk heel erg belangrijk dat mijn huis een fijne plek is om in te wonen. Voor mij is daglicht heel belangrijk. Daarom wil ik graag dat er overdag veel licht mijn huis binnen kan komen.

De zolder van mijn huisje was helaas een stoffig en donker hol. Toen had ik bedacht dat daar maar eens verandering in moest komen. Met een dakkapel zou ik niet alleen meer ruimte krijgen ondanks mijn schuine dak, maar zou de zolder ook een veel fijnere plek worden om te verblijven. Misschien kon ik er wel een studeerkamertje van maken?

Belangrijke beslissingen

Toen ik eenmaal had besloten dat ik een nieuwe dakkapel aan zou schaffen, moest ik nog wel een paar dingen beslissen. Ten eerste met welk aannemersbedrijf ik in zee zou gaan. Een vriend van mij kende nog een zzp’er die hij erg hoog achtte. Die heb ik toen maar gebeld.

Die zelfstandig aannemer, Sebas heette ‘ie, vroeg mij onder meer wat voor een soort kozijn ik wilde gebruiken. Daar had ik nou echt helemaal niet over nagedacht! Toen ik hem vroeg of hij nog een suggestie had, zei hij dat ik misschien wel een kozijn van DW Kozijnen wilde overwegen. Die zijn namelijk heel erg goed, vertelde hij mij.

Een mooi & stevig kozijn

Ik ben toen natuurlijk meteen naar de website van DW Kozijnen te Katwijk gesurft. De informatie die ik daar vond sprak me behoorlijk aan. DW Kozijnen levert namelijk onderhoudsarme kozijnen van kunststof, ook specifiek voor dakkapellen. En je kunt kiezen uit heel veel kleuren!

Op de website van DW Kozijnen wordt er nadrukkelijk op gewezen dat dakkapellen blootstaan aan extreme weersomstandigheden. Dakkapellen zitten op het dak van je huis. Hierdoor hebben ze veel contact met wind en regen, maar staan ze ook direct in het dagelijkse zonlicht. Dit kan een behoorlijke aanslag op hun kwaliteit betekenen.

Installatie inbegrepen

Maar bij deze kunststof kozijnen is dat geen probleem! Daar komt bij dat je ze bijna niet meer hoeft te onderhouden. Je zult immers nooit last hebben van afbrokkelende verf. DW Kozijnen installeert zijn dakkapellen eigenlijk altijd zelf, dus dat was wel een beetje jammer voor zzp’er Sebas… Gelukkig had ik nog wel een ander klusje voor hem.

De mannen van DW Kozijnen hebben uiteindelijk snel en vakkundig werk geleverd. Er is zelfs nog een ventilatierooster geïnstalleerd, waardoor mijn zolder nu een frisse en lichte ruimte is geworden. Een mooie plek om eens in alle rust een studieboek door te nemen.