Een goede beveiliging van uw woning begint met de keuze voor de juiste sloten. In veel gevallen zult u momenteel al cilindersloten in de deuren van uw woning gebruiken, wat een goede basis vormt voor de beveiliging van uw huis. Vaak wordt echter gebruik gemaakt van zogenaamde tweepuntsloten, die logischerwijs op twee punten met uw deurpost verbonden zijn. Beter is het om te kiezen voor een modernere variant, namelijk driepuntsloten. Doordat bij driepuntsloten een extra cilinder aan de deurpost wordt toegevoegd, is de kans op een inbraak een stuk kleiner. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om uw woningdeur open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden relatief groot is. Dit wil een inbreker logischerwijs vermijden!

Sloten op ramen

Naast uw keuze voor de juiste sloten op de deuren van uw woning, vormen ook uw ramen vaak een kwetsbaar punt in de beveiliging van uw huis. Laat u daarom adviseren over de mogelijkheden tot het plaatsen van sloten op uw ramen. Vaak kunt u hierbij kiezen voor twee soorten bijzetsloten, namelijk: insteek- en oplegsloten. De insteeksloten zijn een versimpelde variant van een cilinderslot die u in uw deuren gebruikt en zit in het raamkozijn verwerkt. De oplegsloten zijn zichtbaar en vaak iets minder stevig. Helaas is het echter niet altijd mogelijk om insteeksloten te plaatsen, waarvoor de oplegsloten een goed alternatief vormen.

Extra vormen van beveiliging

Sloten zijn slechts een onderdeel van een goede beveiliging. Ook kunt u kiezen voor andere vormen van inbraakpreventie, zoals bewegingssensoren in uw kamers, magneetcontacten op ramen en deuren, enzovoorts. Bij magneetcontacten worden twee magneten op uw deur en deurpost geplaatst (of raam en raamkozijn), waarbij het alarm af zal gaan als het contact tussen de magneten een bepaalde tijd onderbroken blijft. De magneetcontacten zijn niet zichtbaar, waardoor uw visite de beveiliging bijvoorbeeld niet ziet. Dit is bij bewegingssensoren en elektronische camera’s wel het geval, iets wat niet iedereen even mooi vindt.