Huisbeveiliging is tegenwoordig geen luxe meer, maar een noodzaak. Er zijn dan ook verschillende manieren om je huis te beveiligen. Welke alarminstallatie of camerabewaking het best bij jou past, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van je huis en je eigen behoeftes omtrent beveiliging. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om een aantal beveiligingsmaatregelen te combineren.

Huisbeveiliging

Huisbeveiliging kan op verschillende manieren worden georganiseerd. Je kunt ervoor kiezen om een compleet alarmsysteem te installeren, maar wat ook al veel helpt, is het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk op alle ramen en deuren. Ben je meer op zoek naar brandbeveiliging, dan kan dat in de vorm van blusapparatuur, maar preventief helpt het ook al goed als je brandmelders aanbrengt en het hout in je huis impregneert en dus brandwerend maakt.

Alarmsystemen

Alarmsystemen zijn verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Een belangrijke vraag is of je kiest voor een draadloos of een bekabeld systeem. De goedkoopste variant is het bekabelde systeem, maar het grote voordeel van draadloze alarminstallaties is dat ze eenvoudig zijn te installeren en flexibel zijn in uitbreidingen. Draadloze alarmsystemen zijn het populairst en worden het dan ook het meest in woningen geïnstalleerd.

Hang- en sluitwerk

Goede beveiliging van je huis begint bij sterke sloten. Hiermee schrik je potentiële inbrekers vaak al zo veel af dat een alarmsysteem in veel gevallen nauwelijks meer nodig is. Alle beweegbare ramen en deuren aan de buitenkant van je huis kunnen voorzien worden van goed hang- en sluitwerk. Deze preventieve maatregel pakt de zwakke plekken aan de buitenkant van je huis aan.

Brandbeveiliging

Een brand kan snel uitbreken en grote schade veroorzaken. Voorkom daarom een mogelijke branduitbraak in en rondom je huis door een of meer rookmelders te installeren, brandblussers in huis te nemen of je meubilair brandveilig te maken. Dit zijn enkele voorbeelden om je huis van brandbeveiliging te voorzien.