In een wereld waarin we steeds meer belang hechten aan comfort, veiligheid en energie-efficiëntie, zijn rolluiken uitgegroeid tot een onmisbare toevoeging aan moderne huizen. Deze veelzijdige en stijlvolle raamafdekkingen bieden niet alleen bescherming tegen ongewenste elementen zoals zonlicht, geluid en nieuwsgierige blikken, maar ze brengen ook een scala aan voordelen met zich mee die de levenskwaliteit in huis aanzienlijk kunnen verbeteren.

Zonwerend

Doordat rolluiken eenvoudig te bedienen zijn kun je ze aanpassen naar ieder situatie. Wordt je in de zomer ook wel eens gewekt door de felle ochtend zon in je kamer? Dan zijn rolluiken een ideale oplossing. Door de verduisterende functie van de rolluiken blijft het ook in de ochtend donker in je kamer. Hierdoor wordt je wakker in een heerlijke koele kamer.

Geld besparen en bijdragen aan het milieu

Rolluiken zijn gemaakt van goed isolerende materialen waardoor ze minder warmte doorlaten. In de zomer kun je de rolluiken sluiten waardoor je woning koel blijft, hierdoor hoef je geen airco te gebruiken. Tussen het raam en het rolluik vormt zich stilstaande lucht. Dit zorgt ervoor dat de koude lucht niet naar binnen kan, en de warmte binnenshuis blijft. Door de hoge isolatiewaarde hoef je minder te stoken en bespaar je jaarlijks geld op je energierekening. We vinden het toch allemaal lekker om geld te besparen, en ondertussen lever je een bijdrage aan het milieu!

Verklein de kans op inbraak

Helaas komt het iedere dag nog regelmatig voor, woninginbraak. Woninginbraak kan grote impact hebben op je gevoel van veiligheid. Je eigen huis moet je een veilig gevoel geven. Rolluiken schrikken inbrekers af en zijn gemaakt van sterke materialen wat de inbraakveiligheid van je woning verhoogd. Veel rolluiken beschikken over anti optilveren waardoor het niet mogelijk is om het rolluik op te tillen, en de kans op inbraak verkleint.

Soorten rolluiken

Wanneer je rolluiken gaat kopen moet je een keuze maken over de bediening. Rolluiken kunnen op verschillende manieren bediend worden. Handmatig, elektrisch met schakelaar of elektrisch met afstandsbediening. Handmatige rolluiken worden bediend door middel van bandbediening. Elektrische rolluiken beschikken over een motor in de buis van het rolluik. Met een schakelaar kun je het rolluik openen. Je kunt ook kiezen voor een rolluik met afstandsbediening. Deze elektrische rolluiken beschikken over een zender waardoor je het rolluik van afstand kunt openen. Ook kun je hiermee meerdere rolluiken tegelijk openen, wat het comfort verhoogd.