Een verhuizing is voor veel mensen een lastige opgave. Er zijn verschillende zaken die goed geregeld moeten worden en dat kost tijd en inspanning. Deze activiteiten brengen daarom vaak stress met zich mee. Hoe voorkom je stress tijdens het verhuizen? Met de volgende tips kan je zorgen voor een zorgeloos verhuisproces.

Georganiseerd werken

Maak enkele maanden voor de verhuizing een overzichtelijke planning of “to do-lijstje” van de aankomende werkzaamheden. Verzamel ook belangrijke documenten en inventariseer al je spullen, zodat je precies weet wat er verhuisd moet worden. Verkoop oude spullen of gooi ze bij het afval. Zo neem je geen overbodige spullen mee naar je nieuwe woning en creëer je rust in huis. Door georganiseerd te werk gaan kun je namelijk een boel stress voorkomen. Bij het inpakken is het bijvoorbeeld verstandig om per kamer te werken en gebruik te maken van labels. Maak vooraf ook een duidelijk plan voor de inrichting van je nieuwe woning. Het is natuurlijk handig als reparaties of schilderwerkzaamheden aan de kamers zijn afgerond voordat je verhuist.

Wie kan mij te hulp schieten?

Wellicht heb je vrienden of familie die je kunnen bijstaan bij de aankomende verhuizing. Veel handen maken licht werk. Hebben zij het te druk? Vrees dan niet. Je kunt altijd nog terecht bij een vakkundig verhuisbedrijf. Verhuizers bieden je een helpende hand bij het plannen en regelen verschillende zaken zoals: het in –en uitpakken van goederen en het transporten van je inboedel. Een bijkomend voordeel is dat zij ervaring hebben met verhuizen van zware en breekbare goederen. Mocht je verhuizen met een bedrijf dat aangesloten is bij het keurmerk “Erkende Verhuizers” dan ben je automatisch verzekerd tegen schade of diefstal. Zo hoef je je niet te druk te maken over je inboedel.

Andere belangrijke zaken

Het tijdig regelen van water, gas, elektra en internet is ook van belang. Je wilt namelijk op de dag van verhuizing niet zonder licht of werkend toilet zitten. Daarnaast is het raadzaam om je adreswijziging aan belangrijke instellingen, familie en kennissen door te geven. Heb je kinderen? Vergeet dan niet om hun op tijd aan te melden bij een nieuwe school. Ook is het handig om opvang te regelen voor de verhuisdag. Dit is ook van toepassing wanneer je huisdieren hebt. Zo kun je vlot verhuizen naar de nieuwe woning zonder al te veel afleiding.