Jullie weten inmiddels natuurlijk wel dat ik erg van klussen hou. Lekker bezig zijn in mijn huisje of tuin is voor mij echt een heerlijke vorm van ontspannen. Oké, oké, misschien vind ik shoppen voor leuke spulletjes nog wel net iets leuker, maar door zelf te klussen vermaak ik me echt prima! Het scheelt natuurlijk ook een hoop geld en het geeft me heerlijke voldoening.

Maar klussen aan mijn eigen auto was iets dat ik nog niet vaak had gedaan. Sterker nog, normaal laat ik dat een van mijn handige vrienden doen. Of rijd ik snel naar de garage wanneer er een probleem is. Maar nu dacht ik, kom op Jet, kijk zelf eens wat er zich precies onder die motorkap afspeelt!

Belangrijke autokeuring

Waarom vraag je je af? Nou, omdat mijn auto binnenkort APK gekeurd moet worden. En ik wil natuurlijk liever niet dat mijn auto niet door de APK keuring komt… Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon handig om wat van auto techniek te weten. Ik bedoel, je weet maar nooit!!

Daarom ben ik op internet gaan zoeken naar informatie over alles wat met auto’s en de APK keuring te maken heeft. Zo kwam ik bijvoorbeeld op de website over APK Keuring. Daar staan allerlei handige artikelen over de APK auto keuring op. Bijvoorbeeld op welke punten de auto in de APK wordt gecontroleerd. Precies de informatie die ik zocht!

APK check

Sommige dingen kon ik gemakkelijk zelf controleren. Olie bijvullen was bijvoorbeeld niet zo moeilijk en koelvloeistof ook niet. Daarna heb ik de verlichting gecontroleerd. Ook niets mee aan de hand! De voorruit had een tijd geleden een klein sterretje, maar dat had ik al laten repareren. Dat zou ook geen probleem vormen dus.

Sommige dingen zijn alleen wel lastig zelf te controleren. Hoe weet je bijvoorbeeld of de wielophanging nog goed is? Of dat de remmen nog perfect werken? Tijdens het rijden heb ik nergens last van, maar je weet het natuurlijk nooit.