De zomer is begonnen, tijd om te genieten van het mooi weer! Niets in fijner dan dit te kunnen doen in je eigen tuin. Hieronder kun je een aantal tuin ideeën op doen voor jouw eigen zomertuin.

Tuin opknappen

Er moet uiteraard eerst opgeruimd worden voordat je kunt beginnen met andere leuke werkzaamheden. Begin eerst met het verwijderen van onkruid. Doe dit wel goed door ook de wortel mee te verwijderen. Tijdens de warme zomerdagen groeit het onkruid sneller dan normaal, het is dus belangrijk dat je dit dus goed aanpakt. Nadat je het onkruid heb verwijderd, is het tijd om de resten van oude of dode planten aan te pakken.
Vergeet vervolgens niet om de tuintegels schoon te maken om het helemaal af te maken. Dit kun je doen met groene zeep en een harde bezem. Tot slot is het goed om de tuinmeubels schoon te maken, dit kun je gewoon met een sopje en een doekje doen. Veel meubilair is ervoor gemaakt om eenvoudig te ontdoen van stof en viezigheid.

Zomerse tuinsfeer creëren

Na het opknappen van je tuin is het tijd om de tuin aan te kleden. Met tuindecoratie kun je extra sfeer creëren in de tuin. Kussens en plaids in mooie bijpassende kleuren maken het extra gezellig als het ‘s avonds wat frisser wordt. Dit seizoen mogen de printjes en felle kleuren niet ontbreken. De trend die nu vaak gezien wordt zijn geometrische of Arabische prints. Gebruik ook een aantal kleurige potten met mooie nieuwe planten erin, zo ziet de tuin er een stuk vrolijker uit!

Nieuw leven in de tuin

Niet alle planten overleven de winter, of wellicht is het onderhoud van uw tuin er zodanig bij in geschoten in de koude maanden, dat een aantal planten het niet hebben overleefd. Het kan dan nodig zijn om te zorgen voor nieuwe beplanting. Om helemaal in de zomerse sfeer te komen is het leuk om zomerse planten te plaatsen in de tuin.

Olijfbomen, palmtakken en cactussen zorgen voor een ultieme zomergevoel. Het geeft een buitenlands tintje en kunnen goed tegen de warmte. Helaas zijn olijfbomen niet goed bestand tegen onze vochtige winters. Zet ze daarom in de winter in een warme kas om hen te beschermen tegen de vorst.

Laat het barbecuefeest beginnen

Lekker buiten eten is natuurlijk onmisbaar in de zomertuin. Zorg ervoor dat je al enkele voorbereidingen realiseert voor het feestje. Naast het zorgen voor genoeg eten en drinken, is het leuk om ook het feest leuk aan te kleden met decoratie.Zorg voor sfeervolle tuinverlichting, een grote buffettafel, muziek, statafels en een gezellige lounge hoekje. Nodig al je familie en vrienden uit en laat het barbecuefeest beginnen in jouw mooie tuin, geniet ervan!