Hoe nuchter ik ook ben, ik vind het heerlijk om me af en toe helemaal over te geven aan een ontspanningsmassage, een ayurvedische ontspanningsmassage wel te verstaan. Wat is Ayurveda en waarom kiezen voor een Ayurvedische massage? Je leest het hier.

Wat is Ayurveda?

Ik zal niet te diep in gaan over de leer, de geschiedenis en de tradities van Ayurveda, daarvoor kun je genoeg vinden op het net mocht je daar interesse in hebben. Maar misschien heb je nog nooit van Ayurveda gehoord en daarom geef ik je hier een hele korte uitleg over Ayurveda.

Ayurveda is een van oorsprong Indische alternatieve geneeskunst. In India wordt het overigens niet gezien als alternatief, maar gaat het hand in hand met de Westerse geneeskunst. Ayurveda probeert op een natuurlijke wijze je lichaam sterk te maken, zodat ziekten minder kans krijgen. Met Ayurveda wordt gebprobeerd de balans in je lichaam te herstellen.

Ayurvedische Massage

Zoals ik al zei ga ik graag naar de Ayurvedische Kliniek voor een ontspanningsmassage. Naast een ontspanningsmassage kun je er ook terecht voor een therapeutische massage. Bij een therapeutische massage wordt er speciale aandacht gericht op je klachten en bepaalde lichaamsdelen. Ontspanningsmassage werkt als het ware preventief, terwijl therapeutische massage op specifieke klachten gericht is.

Waarom een Ayurvedische Ontspannings Massage?

Het spreekt voor zich dat als je in de leer gelooft het een alternatieve, natuurlijke manier is om ziektes te voorkomen. Als je er niet in gelooft of het niet zeker weet is het vooral erg ontspannend. Na een behandeling voel ik me eerst vaak helemaal leeg, waarna ik me langzaam rozig ga voelen. Ik zou zeggen, probeer het een keer!