Jean Paul Gaultier, de 61-jarige modeontwerper is alweer meer dan 35 jaar niet weg te denken uit het modebeeld. Hij  heeft momenteel een eigen expositie in de Kunsthal in Rotterdam. In dit artikel lees je meer over ‘enfant terrible’ Jean Paul Gaultier en lees je waarom je eigenlijk wel even een kijkje zou moeten nemen. op zijn expositie in de Kunsthal.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier heeft geen ontwerpers-opleiding gedaan, maar stuurde al wel van jongs af aan ontwerpen op naar bekende stylisten. Pierre Cardin was onder de indruk van zijn talent en heeft hem in 1970 als assistent aangenomen. Zes jaar later al kwam Gaultier met zijn eerste eigen modelijn uit. Vanaf het begin af aan is zijn mode uitdagend, vernieuwend en soms choquerend. Het uitdagende en vernieuwende zit hem niet alleen in de mode zelf, maar ook door de modellen waar hij voor kiest. Zo heeft hij onder andere gewerkt met modellen met overgewicht, modellen met tatoeages en met androgyn uitziende modellen.
Zijn kleding kenmerkt zich door puntige BH-cups, marine-kleding en Schotse ruiten. Een van de beroemdheden die veel in zijn kleding loopt is Madonna. In haar ‘Confessions Tour’ in 2006 liep ze bijvoorbeeld rond in door hem ontworpen kleding. Ook verzorgt hij de kleding voor behoorlijk wat films.

Behalve om zijn kleding is Gaultier ook bekend om zijn parfumlijnen. Ook al heb je nog nooit iets over hem gelezen of gehoord, je kent vast wel het parfumflesje in de vorm van een mannen- of vrouwentorso. Naast deze wereldberoemde parfums heeft hij nog heel wat andere parfums op de markt gebracht. Een groot assortiment aan Jean Paul Gaultier parfums vind je op Parfum-Vergelijk.nl.

De Wereld van Jean Paul Gaultier in De Kunsthal

De expositie in de Kunsthal in Rotterdam is de moeite waard, omdat Jean Paul Gaultier ook op 61 jarige leeftijd nog vernieuwend en verrassend is. De multimediale show met ‘levende’ mannequins en een ronddraaiende catwalk laat niet alleen zijn mode zien, maar is meteen een hele belevenis.

Je ziet meer dan 140 originele ontwerpen met elk een ander thema. Videoprojecties zorgen ervoor dat de paspoppen lijken te praten, lachen en zingen. Naast de modetentoonstelling zijn er video’s van modeshows, concerten, tekeningen, dansvoorstellingen en schetsen van de ontwerper.  Ook worden er foto’s van grote fotografen als Cindy Sherman, David La Chapelle, Bettina Rheims, Robert Doisneau en Helmut Newton getoond.