Tijdens de meivakantie gaan de eerste grote groepen mensen kamperen. Het weer is niet altijd in overeenstemming met het seizoen, dus het blijft altijd de vraag wat nou mee te nemen. Uiteindelijk komt het er vaak op neer dat je óf te veel warme óf te veel zomerkleren bij je hebt. Er is een manier om dat te voorkomen: neem kleding mee die isolerend is. Die houdt je namelijk warmer als het koud is en koeler als het warm is. En denk aan veel laagjes. Laagjes werken ook isolerend.

Handige kampeerkleding

Behalve laagjes en isolerende kleding zijn ook afritsbroeken natuurlijk ideaal als kampeerkleding. Ze worden door sommigen verafschuwd, maar wacht maar totdat zij met hun warme lange broek blijven zitten en jij gewoon even je pijpen afritst!
Behalve dat je rekening moet houden met warm en koud weer, kun je ook nog last hebben van wind en of regen. Met een goed wind/regenjack vat je die twee vliegen in een klap.

Andere onmisbare all-weather kampeerartikelen

Barbecook is een merk in all season buitenkook-producten. Dat wil zeggen dat deze producten speciaal gemaakt zijn zodat je ze ook bij wat minder weer kunt gebruiken. Neem de rookoven: die kan wel tegen een windje! Sterker nog, het rookproces wordt dan waarschijnlijk alleen maar versneld. Een bijkomend voordeel van een rookoven is dat je geen vet of olie nodig hebt. Uiteraard is regen wel een boosdoener. Maar als je een partytent hebt is ook dat probleem verholpen. 


Een voortent is een ander onmisbaar kampeerartikel. Oke, als je met een tent kampeert wordt dat een beetje lastig, maar dan raad ik je aan om een tent aan te schaffen waar je bij slecht weer iniedergeval twee stoelen in kunt zetten. Maar als je met een caravan op vakantie gaat is een voortent echt geen overbodige luxe. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat je bij slecht weer niet de hele tijd in de caravan op elkaars lip zit; je kunt er ook veel spullen kwijt. En mensen die wel eens in een caravan gekookt hebben zullen het beamen als ik zeg dat kamperen in de voortent ook een stuk prettiger is.