Ben je toe aan wat nieuws? Wil je je inrichting eens lekker op de schop gooien? Of ben je net verhuisd? Dan denk je misschien in de eerste plaats aan nieuwe meubels of decoraties. Maar vergeet ook niet goed na te denken over je vloer. Je vloer is echt bepalend voor de sfeer en uitstraling van een kamer. De keuze is enorm, van tapijt tot laminaat. Welke vloer kies je bij jouw inrichting?

Stel jezelf eerst een paar praktische vragen

Voordat je op het uiterlijk van een vloer af gaat, moet je je zelf misschien eerst een paar praktische vragen stellen. Heb je kleine kinderen? Dan is tapijt misschien niet zo’n goed idee. Wil je veel onderhoud plegen aan je vloer? Parket is mooi, maar moet om de zoveel tijd gelakt worden. Bedenk ook dat er soms goedkopere alternatieven zijn. En houten of stenen vloer is mooi, maar erg duur. Laminaat- en pvc-vloeren zijn een stuk minder prijzig. Deze materialen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei hout- en steenmotieven die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Wat is jouw stijl?

Zoveel stijlen, zoveel vloeren. Ga je voor een rustieke uitstraling? Daar past een houten vloer uitstekend bij. Is een moderne industrieel getinte inrichting jouw ding? Dan kan je een stenen vloer, tegels of misschien zelfs wel een betonnen vloer kiezen. Wil je modern en strak? Dan is tapijt of een kunststofvloer het overwegen waard. De mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer voor je een keuze maakt je goed in te beelden hoe de vloer zal staan in je huis en hoe deze past bij de rest van je inrichting. Een vloer gaat lang mee. Wees er dus zeker van dat je het over een paar jaar ook nog mooi vindt. Ga je de vloer zelf leggen? Dan kan je misschien wel wat klustips gebruiken.