Wat mij de afgelopen feestdagen is opgevallen is dat steeds meer mensen met kerst of met oud en nieuw een buitenfeestje houden. Zo ook een goede vriend van mij. Hoewel ik enorm van buiten zijn houdt, moest ik toch even slikken bij de gedachte aan een kerstnacht buiten in plaats van binnen voor een warme kachel. Toch is het de leukste kerstnacht in jaren geweest. De combinatie van het samen zijn, lekker warme glühwein, een brandende vuurkorf, de geur & smaak van geroosterd vlees en gepofte aardappelen en een beetje afzien bleek enorm sfeerverhogend te zijn. En dan de feestverlichting en kerstverlichting die ze op hadden gehangen…super!

Stormlantaarns

Het winterse feestje is me zo goed bevallen dat ik zelf ook een winters tuinfeest wil gaan organiseren. Uiteraard heb ik mijn vriend gevraagd waar hij die gave stormlantaarns vandaan had en ze bleken van een webshop te komen. Behalve feestverlichting hebben ze echt alle soorten lampen die je maar kunt bedenken. Van goedkoop tot vrij duur. Maar de leuke stormlantaarns waren helemaal niet duur! Meteen aangeschaft dus.

Blauw LED-Lichtnet

Dit lichtnet wordt verkocht als kerstverlichting, maar lijkt mij prima voor elk tuinfeestje. Het ligt er maar aan hoe je het gebruikt. Het blauwe licht geeft weer een hele andere sfeer dan de gele lampjes (alhoewel die ook heel leuk zijn). Je kunt het lichtnet tegen een muur of om een boom hangen, maar het mooist komt het tot zijn recht als je het in de open lucht spant, bijvoorbeeld tussen een boom en een schuurtje.