Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor betontegels in de tuin. In vergelijking met veel andere producten kunnen betontegels goedkoop zijn. Daarnaast zijn betontegels vorstvrij, eenvoudig te onderhouden en waterdoorlatend. Ook hebben betontegels een toplaag die de tegels kunnen beschermen tegen vlekken en deze toplaag maakt het aangenaam om over de tegels heen te lopen. Wil je betontegels kopen voor in de tuin? Dan zijn er nog steeds een aantal zaken waar je op dient te letten.

Waarop letten bij het kopen van betontegels?

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de stijl die de tegels moeten hebben. Je wilt dat de stijl goed aansluit bij de huidige stijl van je tuin en de woning. Het terras en het looppad zijn namelijk het aanzicht van je woning. Betontegels zijn vaak beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor grijze, zwarte, rode of gele tegels.

Naast de kleur kun je kiezen van verschillende grootten. Grote tegels geven een moderne uitstraling. Ook wordt er vaak de tip gegeven dat des te groter het oppervlakte van de tegel is des te meer kleur je kunt gebruiken. Verder zijn grote betontegels over het algemeen gemakkelijker om te onderhouden. Dat komt doordat deze minder voegen hebben. Voegen vergen meer onderhoud, doordat er onkruid tussen groeit en ze verkleuren. Bij grotere tegels is het wel opletten met zware belasting, zoals bij de oprit. Indien grote tegels zwaarder worden belast dan kunnen deze sneller schade oplopen.

 
Meet van tevoren de ruimte op waar de betontegels komen te liggen. Bij een oppervlakte van 4 m2 kun je beter kiezen voor 50×50 of 40×40 i.p.v. 60×60. Dit scheelt een hoop snijwerk en bovendien zien de tegels er mooier uit wanneer ze niet hoeven te worden bewerkt. Indien je met de ruimte niet helemaal uitkomt dan is het ook mogelijk om ruimte over de laten langs de randen en hier siergrind te plaatsen of waterdoorlatende klinkers te plaatsen.